Hírek

Június 22-én 11-től a Nagytétényi Kastélymúzeumnál ismét megcsodálhatjuk a guruló autómúzeumot Budafok-Tétényben

Nyolcadik éve tiszteli meg kerületünket a Duna Karnevál rendezvénysorozat, mely csaknem negyedszázada nyújt minőségi kikapcsolódási lehetőséget a néptánc és népzene kedvelőinek a nyári budapesti fesztiválszezonban.

A Tzomet Band lépett fel a Nagytétényi Könyvtárban a tavaszi fesztiválon

Czimbal István alkotásaiból nyílt kiállítás

Lezárják a forgalom elől június 15-től az M0 autóút és a 6-os főút csomópontjában az M0 autóút M1-M7 felé vezető útpályájának lehajtóját a NIF Zrt. beruházásában zajló felújítási munkák miatt, számolt be a BKK. Budafok-Tétény önkormányzata a lezárás és a 138-as busz terelésének összehangolását kérte a fejlesztőtől.

A Szent István téri játszótér után a park belső sétányait is szilárd, vízáteresztő, környezetbarát burkolattal látják el. A június 15-én induló munkák ideje alatt a játszótér zavartalanul üzemel.

Felújították és kibővítették a tanösvényt

A június 5-i Környezetvédelmi Világnap és a június 8-i Óceánok Világnapja alkalmából a Campona a Tropicariummal és a Zero Waste Hungary-vel karöltve, egy látványos digitális megoldás segítségével tette érzékletessé a Tropicarium látogatói számára az óceánok műanyagszennyezettségének döbbenetes mértékét.

Zenei tehetségkutatón döntöttek a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik fellépőjéről

A májusi csapadékos időjárás a szúnyogok szaporodásának kedvezett, az irtásukat azonban megnehezítette. Június 14-én földi kémiai, június 18-án légi szúnyogirtást végeznek a kerületben a szakemberek.