Folytatódhat a budafoki belvárosi épületek homlokzati és tetőszerkezeti elemeinek, illetve Budafok-Tétény történelmi utcaszakaszain a jelentős eszmei értéket képviselő, régi kapuknak a megújulása. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadták a korábban kiírt pályázatok újabb fordulóiról szóló határozatokat, amelyeket Németh Zoltán alpolgármester terjesztett a testület elé.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által adományozott díj átvételekor Karsay Ferenc polgármester azt hangsúlyozta, az önkormányzat arra törekszik, hogy a családbarát intézkedéseit összefüggő egészként, rendszerben gondolkodva valósítsa meg.

Június 24-én idén is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, amely országszerte számos programmal és helyszínen várja a kultúra szerelmeseit. Kerületünkben több helyszín nyújt családi és kulturális programokat, éjszakába nyúlóan is, melyeket a Törley-járat nevű múzeumbusszal is megközelíthetünk.

A nagytétényi Gál Csaba „Boogie” különleges hangszerrel muzsikált a Törleyben

Június 21-én, Záborszky Nándor születésnapján adták át a kerületi díjakat azoknak, akik életükkel és munkásságukkal kiemelkedőt alkottak itt, Budafok-Tétényben. A Klauzál Házban tartott ünnepséget Hegedűs Endre koncertje koronázta meg.

Nagy sikerrel zárult a Záborszky Nándor tiszteletére rendezett Kerület Napja a Piactéren. A budafok-tétényiek új ünnepén átadták a budafoki bajnokfocisták érmeit is, mely után éjszakába nyúlóan mulathattunk a 22. szülinapját ünneplő Madarak Zenekar házibuli-slágereire.

Az Országos Tisztifőorvos által kiadott figyelmeztetés hétfő éjfélig van érvényben.

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége 2011-ben emlékművet állított a budapesti kitelepítések időszakának a Játék utcai evangélikus templom kertjében, melynél idén is megemlékezést tartottak.

Kugler Ferenc és Pató Ferenc fotókiállítása a Klauzál Házban

Kulturális programokban bővelkedik a nyár a kerületben.