Hírek

Zombori Gábor, a Budafóka SE úszója rekordidővel szerzett aranyérmet a junior-világbajnokság első napján.

Augusztus huszadikán is tűzzük ki a nemzeti lobogót – kéri az önkormányzat a lakosságtól.

A Kőbányász park felújításáról idén januárban szavazhattak a kerületiek. A társadalmi egyeztetés alapján elkészített tervek megvalósítása várhatóan augusztus végén kezdődik: több mint ezer cserje, trambulin és új játszóeszközök kerülnek a parkba.

A napokban befejeződik az új, Jósika utcai játszótér építése, amely augusztus 23-án pénteken 10 órakor nyitja meg kapuit. Az átadáson az új játékokon túl sütivel és szörppel várják a gyerekeket.

Az Államalapítás Ünnepén, 2019. augusztus 20-án és az ahhoz kapcsolódó rendezvények miatt már 17-én, 18-án és 19-én is számos, a budai és a pesti fő közlekedési útvonalat, valamint Duna-hidat érintő útlezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe Budapesten.

A Fővárosi Önkormányzat kerületünkben is folytatja a szennyvízcsatornák kiépítését a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése Projekt (BKISZ) VII. keretében. Érintett utcák a cikkben.

Augusztus 16-tól a gyalogosok és a kerékpárosok áthaladhatnak a hídon, a lezárást megszüntették.

A Játék utcai társasházban áldatlan állapotok közt élt nyugdíjas lakó számára az önkormányzat megfelelő végleges otthont tudna biztosítani, de nem találják az idős férfit.

Váradi Zsóka szerint jó párosítás a jiu jitsu és a muzsikálás

Portré Garamvári Zsuzsannáról, a Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. ügyvezetőjéről, aki idén az Év Budafok-Tétényi Vállalkozója díjat vehette át június 21-én, a Kerület Napján.