Hírek

Elkészült a murália a Kossuth Lajos utcai tűzfalon is
A Mihalik és a Mária Terézia utca sarkánál lévő murália után a Kossuth Lajos utca 25-29-nél is elkészült a nyertes pályamű.
2016-10-19

Tavaly nyílt képzőművészeti pályázatot hirdetett Budafok-Tétény Önkormányzatának megbízásából az Art Quarter Budapest, Budafok belváros 5 tűzfalának kortárs muráliával való díszítésére.

Az öt helyszín Budafok mára már csak nyomokban megmaradt történelmi magjában található. A pályázóknak figyelembe kellett vennie a település történelmi adottságait, a Dunával és bukolikus környezetével való kapcsolatát, a jelenleg működő nagy és átmenő forgalmú közösségi úthasználatot, valamint az utóbbi években kialakított parkok, pihenőhelyek vizuális kapcsolatát a kijelölt felületekkel.

A Mihalik és a Mária Terézia utca sarkára az „Édességbolt portál” című mű került, amely Nika Radic horvát festőművész alkotása. Mivel a művésznő nem Magyarországon él, ezért az önkormányzat nem tudta felkérni a kép megfestésére.  A szeptember 3-4-ei Budafoki Pezsgő-és Borfesztiválon már mindenki megcsodálhatta az alkotást, amit Szabó László festőművész készített el két hét alatt.

Elkészült továbbá a Kossuth Lajos utca 25-29-nél lévő murália is, a Kossuth Lajos utca 23. felé eső tűzfalon a „Pezsgőváros” című kép látható: a nyertes pályamű Kartali Marietta alkotása, aki Majoros Istvánnal közösen dolgozott a murália kivitelezésén.

A közeljövőben további nyertes muráliák kivitelezését tervezi az önkormányzat.