Hírek

Végleg lezárják a Rózsakerti sorompót
Július 19-én 12 órától végleg lezárják a Rózsakerti sorompót. Kerülő útvonalak és térkép a cikkben.
2019-07-17

A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A következő munkák (szintbeni átjáró bontása és közútbontás, forgalomtechnika kiépítése) megvalósításához a Nagytétényi úti átjáró (Rózsakerti sorompó) végleges lezárása szükséges. A munkák megvalósítása tervezetten a következő ütemezés szerint történik:

2019. július 18. 19 órakor megnyitják a Nagytétényi út eddig lezárt szakaszát.

- 2019. július 19. 12:00-től a Nagytétényi úti átjárót (Rózsakerti sorompó) véglegesen lezárják, átkelési lehetőség a Dózsa György úti szintbeni átjárón és a Növény utcai aluljárón keresztül lehetséges, mind a közúti, mind a kerékpáros és gyalogos forgalom számára.

A közlekedők számára javasolt és kitáblázott kerülőút:

 Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják!

(Kitérő 2016 Konzorcium)