Hírek

A koronavírus elleni küzdelem részeként az FKF Nonprofit Zrt. új, megrendelhető, fertőtlenítő szolgáltatást vezetett be budapesti önkormányzati és állami megrendelők számára. Budafok-Tétény Önkormányzata április 3-ra rendelte meg az első fertőtlenítést.

A koronavírus-járvány miatt a késedelmes befizetések esetén nem jár büntetés

Április 6-tól, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten.

Kínában a COVID-19 fertőzéssel kezelt betegek 48 százalékánál volt észlelhető jelentős pszichológiai tünet – fontos tehát, hogy beteg hozzátartozóinak lelkiállapotára is odafigyeljünk.

A koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos intézkedések a HEROSZ Alapítvány működését is befolyásolják. A hetente átlagosan 100 látogatót fogadó, kisállatkertként is működő telephelyét ideiglenesen be kellett zárni. Az önkormányzat adománygyűjtő számlát nyit megsegítésükre mindamellett, hogy maga is pénzügyi segítséget nyújt.

Családi kincsek című sorozatunk első részében Szabó Zoltán méhésszel beszélgettünk a Nagytétényi Helytörténeti Kiállítótérben.

Lászlóné Varga Évával, a Nagytétényi Polgári Kör elnökével beszélgettünk az elmúlt évről.

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) határozata rendkívüli módon szabályozza.

A statisztikák szerint a koronavírus-fertőzés okozta megbetegedések mintegy 80 százaléka viszonylag enyhe, nem igényel kórházi kezelést. Ez az útmutató röviden összefoglalja a koronavírusos beteg otthoni ápolásával kapcsolatos teendőket.

Az önkormányzat felhívással élt a lakosság felé, amelyben azok jelentkezését várja, akik otthon készíthető textilmaszk varrásával és ezek felajánlásával tud segíteni. Mindemellett az elmúlt napokban az Egyesített Bölcsődékben is felkészültek a védekezésben segítséget nyújtó textilmaszkok varrására. Az alapanyagok beszerzése után megkezdődött a munka.