Hírek

Az önkormányzat forrásaiból és pályázati támogatásból újult meg a Bartók Béla úti bölcsőde és óvoda. A beruházás azért is jelentős lépés, mert a Bartók Béla úti épületegyüttesben működik az Egyesített Óvoda Bartók Tagóvodája, az Egyesített Bölcsőde Napraforgó Tagbölcsődéje és a Halacska Református Óvoda.

A NIF Zrt. beruházásában az M0 gyorsforgalmi út déli szektorában az M6 autópálya és az 51. sz. főút között az M1 autópálya felé vezető oldalon a rekonstrukciós munkálatok a befejezéshez közelednek. A felújítás által érintett pálya szakaszon a kivitelezési munkálatok előrehaladtával folyamatosan nyitják meg a bal pálya lezárt szakaszait.

Karsay Ferenc polgármesterrel beszélgettünk Budafok-Tétény 2019-es évéről. Témáink voltak: a rendelőintézet és a védőnői szolgálat épületének felújítása, DunaFok, Dunapark, görpark, közösségi költségvetés, bölcsődei csoportszoba bővítés, művészeti és helytörténeti galéria kialakítása a Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épületben.

Január 24-én immár harmadik alkalommal tartották meg a fiatal budafok-tétényi tehetségek fórumát, ahol hagyományosan kerületünk ifjú sportolói maguk közül választották ki a “Budafok-Tétény Sportbüszkesége” díj nyertesét. Idén a kajak-kenus Őry Zsombor Erős vehette át a díjat a Klauzál Házban tartott esten.

A FSZEK Nagytétényi Könyvtárban Nyári Detti bábművész interaktív előadását nézhették meg a gyerekek.

A Magyar kultúra napján avatták fel Szabó Gyula szobrát a Klauzál Házban, ahol a családtagok mellett Kovács István is beszélt az egykori pályatársról

Az országos főállatorvos legújabb határozata Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását. Ennek célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal való érintkezés lehetősége, ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata.

Pénteken Csiszár Zsuzsanna önkormányzati képviselő is átvette mandátumát, ezzel pedig teljes lett a budafok-tétényi testület.

Remekül halad a BMTE felkészülése az Adria partján

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a 13/2016. (V.31.) önkormányzati rendelete alapján meghirdeti az alábbi kerületi díjakat.