Hírek

Az előrejelzések alapján hamarosan fagypont alá fog süllyedni a hőmérséklet. Gondoskodott már vízmérője fagy elleni védelméről? A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása jelentős költségeket (vízmérő cseréje, elfolyt víz díja) és váratlan kellemetlenségeket (vízhiány) okozhatnak a felhasználóknak.

Pályázatot írt ki az önkormányzat a budafoki tűzfalak díszítő festésére

A kerületet nem érinti, hogy a főpolgármester tíz százalékkal megemelte a fővárosi gyermekétkeztetés díját

A budapesti kerületek közül Budafok-Tétényben épült ki először olyan gyűjtőhálózat Karsay Ferenc polgármester és az önkormányzat támogatásával, amely segítségével már valóban elérhető közelségbe kerültek a sütőolaj- és sütőzsír-leadási pontok a kerületben.

Az idei tél talán leghidegebb napjai elé nézünk, ilyenkor különösen fontos, hogy észrevegyük, ha valaki segítségre szorul.

A Don-kanyarban elesett hősökre emlékeztek a Donát-hegyen.

A 2019. decemberi testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy egy 72 férőhelyes bölcsődeépülettel bővíti a férőhelyek számát a kerületben. 2021. január 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés a közbeszerzési eljárás győztesével, január 7-én pedig a munkaterület átadása is megtörtént, így a kivitelezési munkák is hamarosan megkezdődnek a Terv utca 14/a sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanon.

Magyarország kormánya február 1-ig meghosszabbította a jelenleg hatályos intézkedéseket, melyek 2020. november 11-e óta vannak érvényben. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjúban elmondta, hogy ameddig nincs elég vakcina, addig maradnak a korlátozások.

Január és február folyamán várható az elöregedett cserjeállomány metszéssel történő ifjítása a Bartók Béla-lakótelepen.

Karsay Ferenc polgármester január 7-én összehívta a frakcióvezetőket, hogy tájékoztassa őket a 2021. esztendőt érintő változásokról, valamint egyeztesse és véleményeztesse a képviselő-testület valamennyi frakciójával a közös munka és együttműködés alapelveit.