Hírek

Emlék Benkő Lászlóról és a kerületi Csilingelő gyermekkórus közös lemezéről

A Piramis legendás gitárosa szenteste született

A Részvételi Költségvetés győztes pályázataként valósul meg a Tétény-rét Családi Park ötlete, amely a Nagytétényi Sváb Emlékhely körüli területen, a már meglévő fák árnyékában épül tematikus játszótérrel, csúszdaparkkal, szabadtéri kondiparkkal, elkerített kutyafuttatóval, pingpongasztalokkal és szánkózási lehetőséggel.

A kopár tűzfalak muráliával, azaz falfestménnyel való díszítésének hagyománya hosszú évekre nyúlik vissza kerületünkben. A mostani pályázat segítségével újabb hét, kerületi fal újulhat meg.

A Budapesti Műszaki Egyetem laborvezető egyetemi docense, Dr. Németh Géza kutatóként és a kerületünkben működő református közösség egyik vezetőjeként is mozgalmas évet zárt. A hazai egyetemi beszédkutatási kultúra megteremtéséért Gábor Dénes-díjjal tüntették ki, s az ő erőfeszítéseinek is köszönhetően 77 év után ismét református gimnázium épült Budapesten.

Több mint 1000 fát osztott szét díjmentesen a kerületiek közt a 10 millió Fa Alapítvány kerületi csoportja és az önkormányzat.

A kerületi zebraprogram keretében a kerületi önkormányzat öt helyen épít új gyalogos-átkelőhelyet. A Tegzes utcában a Szabina és a Kapisztrán utca közötti szakaszon, a Háros utcában a Jégmadár utcánál már el is készült a kivitelezés.

Bár a koncertek látogatására sajnos továbbra sincs lehetőség, sem a karácsonyt, sem az újévet nem kell zene nélkül töltenie a budafok-tétényi közönségnek. Az újévi kocert online élőben is követhető majd.

Idén is elindította adománygyűjtő kampányát a Baptista Szeretetszolgálat

A Polgármesteri Hivatal 2020. december 21. napjától 2020. december 31. napjáig igazgatási szünetet tart.