Hírek

Karsay Ferenc alpolgármester a kerületi katolikus plébániák támogatásával zarándokutat szervez pünkösdkor Csíksomlyóra.

A budafoki vízilabdások március 4-6. között a Kolozsvári Kupán, kétnapos megmérettetésen vettek részt Póka Sándor edző vezetésével.

Nemzeti ünnepünkön három helyen volt koszorúzás és megemlékezés Budafok-Tétényben. Szikrázó napsütésben, tavaszi melegben róhatták le kegyeletüket a kerületi polgárok.

Koszorúzási ünnepséget tartottak március 13-án, az első budatétényi "™48-as emlékhelyen, a Klauzál-villa falán közadakozásból elhelyezett emléktáblánál.

A nemzeti ünnep alkalmából többek között Kubik Anna, Budafokon élő színművész vehetett át Kossuth-díjat március 14-én, a Parlamentben.

A 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat és a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja megemlékezést tartott március 11-én a Budafok-felsővárosi temetőben, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc hős katonái, Térey Pál honvéd huszárőrnagy és Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékénél.

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adta át március 10-én Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Zugmann Péter alpolgármester az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket.

Március 3-án tartották meg az olimpikonok immár hagyományos éves találkozóját a budafoki Vináriumban.

A Rózsavölgyben élő Hegedűs Endre a Köztársasági Érdemérem, a Cziffra György-díj, a Liszt Ferenc-díj, a Pro Urbe díj és a Kultúra 22 díj mellett március 10-e óta Budafok-Tétény díszpolgára.

Nitulov Etelkát március 8-án köszöntötte Szabolcs Attila polgármester és dr. Répás Judit aljegyző.