Hírek

Mosógépet, vasalót, ruhákat és cipőket vásárolnak a Krízis Alapítvány munkatársai azzal a 300 000 forintos utalvánnyal, amit a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpont ajánlott fel a szervezetnek.

Bakos Miklós, a Bakosfa Kft. tulajdonosa is megkapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt "Év vállalkozója díjat".

Az év végén sokak örömére átadták a teljesen felújított Dietzl-lépcsőt, a kerület egyik műemlékjellegű építményét.

A Magyar Madártani Egyesület aktivistáival egészült ki a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület csapata a január 8-ai akciónapon.

Az országos sajtó is beszámolt a kerületünkben történt állatkínzó betörési esetekről. Több házőrző kutyát fagyálló folyadékkal mérgeztek meg az elmúlt hetekben, a rendőrség lopás és állatkínzás gyanúja miatt nyomoz.

Január 11-étől a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben a BKV járatain. A jövőben szoros együttműködés várható a Fővárosi Közterület-felügyelet, a BKK és a BKV között.

Szomorú megemlékezést tartott a Budatétényi Római Katolikus Egyházközség és a Budatétényi Polgári Kör január 8-án este, a Szent István Király Plébániatemplom melletti emlékhelynél.

A 2001-2010 közötti nemzetközi zománcművészeti workshopok terméséből nyílt retrospektív kiállítás "Búcsúkoncert" címmel, január 6-án a Klauzál Házban. A tárlat a Lampart gyár mecenatúrájának is emléket állít.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. január 3-án megkezdte a fenyőfák begyűjtését. Csak Budapesten az ünnepek után évente közel hatszázezer fenyőfa válik hulladékká, amelyeket hulladékhasznosítóban égetnek el, energiát nyerve belőle.

Január 4-én 90. születésnapján köszöntötte Mayer Györgynét Szabolcs Attila polgármester és dr. Répás Judit aljegyző.