Hírek

A helyi kerékpáros közlekedés jelenlegi helyzetével és fejlesztési lehetőségével kapcsolatban tartottak összejövetelt október végén Érden, a civil szakmai szervezetek, szabadidős sportegyesületek és az érintett önkormányzatok bevonásával.

Szombatról vasárnapra virradóra, azaz október 31-én hajnali három órakor két órára kell visszaállítani az óramutatókat, ekkor ér véget a nyári időszámítás.

Október 27-én nyolcvanhetedik születésnapján köszöntötték Márk Gergely rózsanemesítőt tisztelői, egykori munkatársai, barátai a Füvészkertben.

Ezekben a napokban lélekben ismét együtt leszünk hosszabb-rövidebb ideje elveszített szeretteinkkel. Gyertyát, mécsest gyújtunk emlékükre a temetőben, koszorút helyezünk el sírjukra.

A Káldor Adolf utcai szakrendelőben az eddiginél korábban, már reggel fél héttől mehetnek laborvizsgálatra a betegek.

Október 22-én a Városház téri emlékműnél, 23-án a nagytétényi emléktáblánál megemlékezéssel, koszorúzással tisztelgett kerületünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Mészáros Márk, a Budafóka SE úszószakosztályának kiválósága a magyar válogatott tagja lett.

A Nádasdy Kálmán Alapítvány felkarolja és támogatja Kanyó Ferenc fotóművész felajánlását, aki "Korszakok-rétegek" fotókiállításának 20 képét ajánlotta fel jótékonysági árverésre.

Nemes László zenepedagógusi és művészeti munkásságának 55. évfordulóját ünnepelték október 9-én.