Hírek

2010. május 27-én eszméletlen állapotban találták K. Béla 63 éves, XXII. kerületi lakost a Nagytétényi út - Akó utca kereszteződésénél, a buszmegállónál. A férfi későbbi halálát a fején eddig tisztázatlan körülmények között szerzett fejsérülések okozták.

Szabolcs Attila polgármester felszólította Antal Gábort, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatóját, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le. Az igazgató válaszlevelének közlését kérte.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a zöldhulladékot kizárólag a cég logójával ellátott, "Kerti zöldhulladék" feliratú műanyagzsákokban szállítja el.

Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester felszólította Antal Gábort, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatóját, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le. Az önkormányzat és a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport március 17-én az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt azzal indokolta, hogy a levéltári iratok tanúsága szerint Antal Gábor szigorúan titkos (szt) állományú tiszt volt.

Karsay Ferenc alpolgármester a kerületi katolikus plébániák támogatásával zarándokutat szervez pünkösdkor Csíksomlyóra.

A budafoki vízilabdások március 4-6. között a Kolozsvári Kupán, kétnapos megmérettetésen vettek részt Póka Sándor edző vezetésével.

Nemzeti ünnepünkön három helyen volt koszorúzás és megemlékezés Budafok-Tétényben. Szikrázó napsütésben, tavaszi melegben róhatták le kegyeletüket a kerületi polgárok.

Koszorúzási ünnepséget tartottak március 13-án, az első budatétényi "™48-as emlékhelyen, a Klauzál-villa falán közadakozásból elhelyezett emléktáblánál.

A nemzeti ünnep alkalmából többek között Kubik Anna, Budafokon élő színművész vehetett át Kossuth-díjat március 14-én, a Parlamentben.

A 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat és a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja megemlékezést tartott március 11-én a Budafok-felsővárosi temetőben, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc hős katonái, Térey Pál honvéd huszárőrnagy és Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékénél.