Hírek

Erdélyi testvérvárosunkban június 25-én, helyi idő szerint 16 órakor megnyílt a Baróti Napok 2010 rendezvénysorozat, amelyen Szabolcs Attila polgármester és egy kisebb küldöttség képviselte kerületünket.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

A Vízművek június 28-a és július 3-a között a Budatétény és Nagytétény területén húzódó gerinc- és elosztó vízhálózat öblítését végzi.

Az árvíz és az időjárási viszonyok kedveznek a szúnyogok fokozott elszaporodásának. A földi és légi módszerrel végzett szúnyogirtás mellett szükséges az egyéni védekezés is.

Font Sándor (Fidesz) és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselők "Megmenekült-e a budatétényi rózsakert, vagy megkaparintják a privatizátorok?" címmel interpelláltak dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez, június 14-én.

lesz június 16-án 21 és 2 óra között a Hosszúréti patak mentén (Ady E. út, Honfoglalás u., Méhész u.), a bejárhatóság függvényében.

Az utazási szezonban különösen fontos lehet, hogy a XI. kerületben működik a Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár dél-budai ügyfélszolgálati irodája.

lesz június 21-én vagy 22-én (esőnap: június 23.) és június 24-én (esőnap: június 25.) a Duna jobb partján, Budafok-Háros vasútállomástól Nagytétény vasútállomásig, a Dunatelep, a Horgásztelep, Budatétény, és Nagytétény területén.

Közel 20 százalékkal bővült a fővárosi P+R parkolók száma azt követően, hogy a Parking Kft. a XVII. és XXII. kerülettel és a MÁV Zrt-vel közös konzorciuma június 11-én átadta az első budapesti, Európai Uniós támogatásból létesülő 570 gépjármű és 120 kerékpártároló helyet.