Hírek

A Nádasdy Kálmán Alapítvány felkarolja és támogatja Kanyó Ferenc fotóművész felajánlását, aki "Korszakok-rétegek" fotókiállításának 20 képét ajánlotta fel jótékonysági árverésre.

Nemes László zenepedagógusi és művészeti munkásságának 55. évfordulóját ünnepelték október 9-én.

A Közoktatási és Sport Iroda a Nagytétényi Polgári Kör együttműködésével villámversenyt rendez, megemlékezve kerületünk sakkéletének kiemelkedő egyéniségéről, Charousek Rezsőről október 17-én 10 órától, a Szelmann-házban (Nagytétényi út 306.)

A Március 15. téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található a "Barbárok harca a rómaiakkal" szökőkútszobor. A "Budapest szíve" program a szobor áthelyezését tartalmazza. Segítsen Ön is a döntésben: kerületünkbe kerüljön a mű?

A tűzoltók október 3-án déltől késő estig dolgoztak a Nagytétényi úton. A használaton kívüli, körülbelül ezer négyzetméter alapterületű épületben bontás közben csaptak fel a lángok.

A Rohaan-házaspár már közel harmincöt éve gyűjt adományokat a volt szocialista országokban élő rászorultaknak. Nem is mindig kockázat nélkül: 1989 márciusában, Romániában többször is bevitték a holland úr testvérét a rendőrségre.

Benedek György Prófétája egy roncskőből vált műalkotássá. A bazaltból faragott szobor a hónap műtárgya, amit február 15-től egy hónapon át lehet megtekinteni a Városháza előtt.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

Szeptember 3-án délután négy, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál hagyományaihoz méltó kiállítás és este egy forró hangulatú nyitóhangverseny köszöntötte a rendezvénysorozatot.