Hírek

Ősszel újabb, és újabb felfedezni való várja a gyerekeket. A természet kincseinek gyűjtögetésével folyamatosan színesedik a csoportszobákban az élősarok. A gesztenyék, makkok, színes falevelek mellett a különböző fajtájú, méretű és színű tökök játékos tevékenységekre hívogatják a kicsiket. Nem volt ez másképp idén sem.

Az önkormányzat minden kerületi általános iskola részére környezettudatos életre tanító mesekönyveket ajándékozott, melynek címe Geo, a környezettudatos kiskamasz, Zakarné Varjas Kata tollából.

A tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a Nagytétényi úti családi házban.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete 2020. december 10-i ülésén tárgyalja 2021. évre vonatkozó munkatervét.

Vizi Flóra megnyerte a kadettek és a juniorok országos bajnokságát

A mederkotrás szerepe elsődleges az árvízvédelem szempontjából. Az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek kizárólag a meder tisztítását, a mederszűkítő tárgyak eltávolítást tartja csak szükségesnek a területen. Az önkormányzat saját hatáskörében, valamint az érintett településekkel összefogva is folytatja küzdelmet a patak ügyének rendezése és a lakosság védelme érdekében.

Kerekasztalbeszélgetésen vettek részt október közepén a Klauzál Ház valamint a kerület egyéb intézményeinek művészeti és kulturális szakemberei, illetve az önkormányzat egyes stratégiai partnerei, amely során arról értekeztek, hogyan jelenhetne meg Budapest Bornegyede a hamarosan elkészülő Magdolna Udvar új kulturális és közösségi terében. A találkozón számos ötlet és konkrét terv is napvilágot látott.

Nagytétény központjához közel, a Petőfi Sándor utcában található az a Szent Flóriánról elnevezett artézi kút, amelynek frissítő vize nemcsak a környékbeliek körében népszerű. Azaz csak volt, hiszen a forrás jelenleg nem működik, ami miatt sokan megkeresték az önkormányzatot.

Áder János köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Monostori Péter kerületi történész, közírónak

A koronavírus-járvány miatt lassult a beléptetés a Szakrendelőbe, ezért az Önkormányzat lépett. Hőkapu kiépítését kezdeményezte, ami a következő két hétben már teszt üzemben segíti a betegek gyorsabb, kényelmesebb bejutását az épületbe.