Vigyázunk rátok! - Vöröskereszt bemutatkozó előadása

Időpont: 2017-10-11 10:00
Helyszín: Campona játszóház, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. Campona bevásárlóközpont, emelet
További információ:

Vigyázunk rátok! programhoz csatlakozott a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete is, így lehetőségük van csoportjaikkal 2017. szeptember-októberi időszakban a szerda 10 órai kezdetű foglalkozásokra hozzájuk is bejelentkezni.

Időpontok: szept. 13., 20., 27., okt.4., 11.,18.,25..

Ingyenes, baleseti-prevenciós, játékos elsősegélynyújtó foglalkozást nyújtanak játszóházunkban, melyhez 40 perc játékidőt biztosítunk a Bp.XXII. ker. Önkormányzat jóvoltából.

A program során a gyermekek játékosan sajátíthatják el az elsősegélynyújtás legelemibb, általuk is könnyen kivitelezhető fogásait; természetesen a baleseti prevenció (a balesetek elkerülése), a balesetek kezelése és a segítségnyújtás fontossága is hangsúlyosan szerepet kap. A foglalkozás inkább játékos és gyermeknyelvű, de ezen keresztül - tapasztalataik szerint - a gyermekek nyitottabbá válnak embertársaik és a segélynyújtás irányába, valamint mélyebben megértik a megfelelő higiéné fontosságát, melynek nagy szerepe lehet betegségek megelőzésében is. Ezáltal válhat a foglalkozás az óvodai, kisiskolai nevelés kiegészítő/támogató tevékenységévé.

Előzetes időpontfoglalás a pildiko@ckp.hu e-mail címen.